Potloodcast

Ik was te gast in de potloodcast van de Illustratie Ambassade!
Over de potloodcast: In deze maandelijkse podcast interviewt Jellie Brouwer een illustrator aan de hand van vijf beelden. Via deze beelden duiken we in het leven en het brein van de illustrator. Wie is de persoon achter de beelden? Wat maakt dat de beelden tevoorschijn komen? Een portret in geluid van iemand die in beelden denkt. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en je hoort elke maand als eerste wanneer de potloodcast te beluisteren is.

Over deze aflevering: Ludwig Volbeda is in deze potloodcast aan het woord over zijn observatie, over eilanden en verhalen. Hij vult zijn muren en schetsboeken met ragfijne tekeningen, schetsen en gedachten. Ludwig Volbeda was 23 jaar toen hij in 2013 de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs won. Dat was pas het begin, want inmiddels is hij bekroond met een Zilveren én twee keer de Gouden Penseel én de Woutertje Pieterse prijs. Nu praten we over zijn werk en hoe het allemaal begon.

Luister hier de aflevering en bekijk de bijhorende afbeeldingen, of zoek naar ‘potloodcast’ in je favoriete podcastapp.
Ook schreef Ted van Lieshout een begeleidende tekst, die is hier te vinden.