Penselen 2021 in het Literatuurmuseum

”Ter ere van de Kinderboekenweek is nu in het museum het werk van de winnaars van de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel te zien. Te zien t/m 6 februari 2022.

Op de vooravond van de Kinderboekenweek wordt ieder jaar de een van de belangrijkste illustratieprijzen in kinderboekenland uitgereikt: het Gouden Penseel. Het Gouden Penseel is de prijs voor het mooist geïllustreerde oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek van het afgelopen jaar. Dit jaar ging het Gouden Penseel naar Hele verhalen van een halve soldaat van Ludwig Volbeda. 

De winnaars van de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel 2021 zijn nu in het Literatuurmuseum te zien. Met onder meer werk van Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, Noëlle Smit en Ludwig Volbeda.”

-> Hier kan je meer informatie vinden over deze tentoonstelling en het museum.