Bologna (3)


De laatste dag van de beurs. Ook vandaag weer vanuit het hotel te voet gegaan en onderweg de treurige bomen gefotografeerd. De donderdag is een rustige beursdag, een geschikt moment om de exposities te bekijken nu er geen mensen rijendik over de schouders turen.
Bij de Duitse stand vond ik een prachtig prentenboek, Stadt am Meer (oorspronkelijke titel: Town is by the Sea), geschreven door Joanna Schwartz en prachtig geïllustreerd door Sydney Smith. De Duitse uitgevers waren, net als veel andere uitgevers op de donderdag, al vertrokken en het was bevreemdend op een bijna verlaten plek door boeken te bladeren. (Vaak blijft er nog één waarnemer van de uitgeverijen over.) Bij dit boek raakte ik ontroerd. Het licht en kleur van de prenten is zó goed, het is de zon van een kustplaats. Het boek is enorm zintuigelijk en filmisch geïllustreerd, je ruikt en hoort en proeft de zee en je ziet beweging tussen de beelden. Echt, steengoed.
Na een laatste ronde over de beurs besloten we nog Bologna te bekijken. In de kerk vond ik een paar mottige maria’s. Niet mottig omdat ze bedompt of lelijk waren, maar omdat de vorm van hun kledij deed denken aan de rugkant van een mot op de muur. Religie op handformaat. In een boekenwinkel vond ik jaloersmakend veel vakliteratuur over strips en jeugdliteratuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s