Crossing Border / Words on Fire

Afgelopen weekend was ik naar Crossing Border / Words on Fire, twee literaire en muzikale festivals met een door Joost Swarte samengesteld programma over graphic novels. Bij Crossing Border zaten we in een zaal in het centrum van in Den Haag, honderd meter van mijn voormalig atelier vandaan. Na twee dagen festival gingen we met een bus naar Maastricht, waar Words on Fire plaatsvond in een bioscoop en een poppodium in een voormalig fabriek, een mooi industriële omgeving. Ah, het was zó tof. Ik voelde me zo verwend, door de organisatie, het eten en de hotelovernachtingen maar ook met de mogelijkheid om de mensen achter de tekeningen te ontmoeten.

Joost Swarte leidde de blokken in met voorbeelden van voorbeeldige tekenaars, tekenaars uit het verleden die eigenzinnig en eigenwijs werk maakte, te weten Lyonel Feininger, Rube Goldberg en Saul Steinberg. Mara Joustra interviewde. Er waren interviews met: Brecht VandenbrouckeErik KriekKristina Tzekova, Tobias TakLukas Verstraete, Herr Seele, Ulli Lust, Blexbolex, Judith Vanistendael, Derf Backderf en Aart Taminiau.

De laatste dag kwam Konrad vanuit Berlijn me vergezellen. We wilden in Maastricht blijven hangen maar ik liep rond met een dicht oor dat echt loeipijn deed en heel hard ging ruisen of pieptonen. De auto’s op straat klonken allemaal als elektrische auto’s, het was alsof ik in de toekomst liep. Het voordeel was wel, normaal gesproken praat ik zo zacht dat ik slecht verstaanbaar ben. Maar dit weekend heeft níemand me gevraagd of ik iets kan herhalen, wat doet vermoeden dat ik harder praat omdat ik mezelf niet goed hoor. De oorontsteking is nog uitgebreid met een keelontsteking dus ik blijf nog een paar dagen rond bed bivakkeren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s