Halewijnprijs / Reinaerttrofee

Dit weekend mocht Benny Lindelauf de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee ophalen in Roermond. Er staat hier een beschrijving van de middag, en hier staat een mooi interview met Benny, van Zuiderlucht. Over Tortot, lezen in zijn jeugd en onnodig onderscheid. Hier een kort citaat: ‘ “En de Halewijnprijs vind ik een ontzettend sympathieke prijs omdat geen onderscheid wordt gemaakt tussen volwassenen- en jeugdliteratuur. De winnaars zijn van allerlei pluimage, dat is een zeldzaamheid. Goed dat de luiken af en toe worden opengezet. Ik ga hem met veel plezier ophalen.”’  (Dat niet maken van onderscheid tussen volwassenen- en jeugdliteratuur heb ik zelf dik gedrukt, omdat het een standpunt is dat ik van harte toejuich!)


B
ovenstaande foto is van Tom van der Laan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s