Vanavond! Konrad Koselleck Big Band & Tjerk Ridder

”De ontmoeting tussen theatermaker Tjerk Ridder en bandleider Konrad Koselleck leidt tot een multimediale voorstelling over vrijheid.

Op Sporen van Vrijheid is een symbolische en poëtische reis. Theatermaker Tjerk Ridder is samen met zijn Belgische trekpaard Elvi onderweg langs verschillende plekken van vrijheid en onvrijheid. Tijdens deze zoektocht naar de persoonlijke betekenis van vrijheid ontmoet hij allerlei mensen.

Voor deze samenwerking met de Konrad Koselleck Big Band reisde Tjerk naar Bielefeld, waar bandleider Konrad, zoon van historicus Reinhart Koselleck, opgroeide. Deze omgeving leverde de prikkels voor Konrads artistieke vrijheid en zijn benadering om maatschappelijke en historische inhoud met muziek te combineren. Konrad arrangeerde muziek die belangrijk was voor zijn ontwikkeling, waaronder het lied waarop zijn ouders het liefst dansten toen zij elkaar leerden kennen. Ook arrangeerde hij de op vrijheid geïnspireerde songs van Tjerk voor big band, speciaal voor deze avond.”

http://bimhuis.nl/concerten/konrad-koselleck-big-band-26

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s