Het boekenboek

bbbb

Uitgeverij Leopold heeft een mooie publicatie gemaakt over kinder- en jeugdliteratuur. Het boekenboek. Onmisbare jeugdboeken uit de Lage Landen. 1001 onverwachte dwarsverbanden. Er is een hoofdstuk opgenomen over Benny Lindelauf, met daarbij twee illustraties uit ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor.’ Ik ben vandaag begonnen met lezen en nu op een kwart. Het is interessant om te zien welke boeken de schrijvers zelf liefhebben, waar illustratoren hun inspiratie vandaan halen en af en toe wordt de lijst van makers onderbroken met een opsomming als ‘tien zeeverhalen’ of ‘tien beren’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s