‘De vogels’ verschenen!

gm1Deze zaterdag werd in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling: Van Rodin tot Bourgeois, Sculptuur in de 20ste eeuw geopend. Bijhorend bij deze opening was de presentatie van het boek De vogels’, het nieuwste boek in de serie museumboeken die uitgeverij Leopold uitbrengt samen met het Gemeentemuseum. De prachtige en beeldende tekst is van Ted van Lieshout, en je wil het boek alleen al hebben om deze tekst voorgelezen te krijgen. Het is het tweede kinderboek dat ik illustreerde, en het bevat zowaar kleur. Jet van Overeem richtte een kindermuseumzaal in met daarin o.a. de prenten uit het boek en een verzameling vogelsculpturen. De manier waarop ze de zaal heeft ingericht is wondermooi. Tot en met 22 januari 2017 kan je deze zaal bezoeken.

Hieronder volgen een paar foto’s van de opening en presentatie in de tuinzaal, het signeren en de kindermuseumzaal. Ik moest zelf lachen om het meisje dat op de achtergrond als een soort sluikreclame het boek precies in beeld weet te houden.

gm2 gm4 gm5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s