Update

bloga

Kinderboekenbal
Mijn allereerste kinderboekenbal! In de Philharmonie van Haarlem. Veel kinderen die verkleed waren als grootouders, veel snoep en ijs en champagne. En afgelopen een heel klein beetje na kinderbedtijd. Anna Woltz won een gouden griffel. Dolf Verroen schreef het kinderboekenweekgeschenk ‘Oorlog en Vriendschap’ met illustraties van Charlotte Dematons. Ook is er een kinderboekenweekprentenboek, dit jaar gemaakt door Floor Rieder, met de geweldige titel ‘Waar is Ludwig’. (Nou, hier!) Waar is Ludwig gaat over een kat die is weggelopen, het is een mooi vormgegeven Leporello. Hij staat nu gedeeltelijk uitgeklapt op mijn pronkkast.

blogb

Cross Comix
Pilot editie van Cross Comix. Een festival over waar de strips andere gebieden aanraakt. Architectuur, muziek, politiek. Met een groep hebben we in een kring getekend met Brecht Evens. Daardoor kreeg ik maar een gedeelte van het programma mee, namelijk alleen de talkshows die ook in de hal van de Rotterdamse Schouwburg plaats vonden, dus over het programma in de kleine zaal kan ik niets zeggen. De talkshows waren heel gevarieerd. Verder heb ik nog een paar obscene tekeningen gemaakt voor het ter plekke geboren tijdschrift Kutlul, met mijn zwager Maarten Boot, Dirk Verschure en Joost Halbertsma. Bovenstaande foto’s zijn van Simple Studio.

blogc

Woordnacht
Op dezelfde dag als Cross Comix was er in Rotterdam het literaire festival Woordnacht. Kristien Hemmerechts hield de eerste Anna Blaman lezing, een pleidooi voor empathie en engagement in literatuur. Nog zo’n bomvol programma waarin het moeilijk kiezen was. We kozen voor een programma van Awater met Micha Hamel, Andy Fierens, Els Moors en Maarten van der Graaff, een kort maar fris interview met Maartje Wortel over een avontuurlijke artist in residence verblijf in Tilburg (waar het boekje Goudvissen en beton uit geboren is), en een interview met fotografe Bianca Sistermans, en K. Schippers. We sloten af in de Wunderbar en Schouw, en eindigden het wakkere gedeelte van de nacht met een wandeling van de Witte de With naar Rotterdam Zuid.

blogd


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s