Cross Comix Rotterdam

14479595_1583244528650118_469092011860249844_n

Voor in de agenda:

”CROSS COMIX ROTTERDAM
8 oktober aanstaande opent de Rotterdamse Schouwburg haar deuren voor een nieuw festival. Cross Comix Rotterdam toont de vele verschijningsvormen van het beeldverhaal en de betekenis van strips en cartoons voor de kunsten en de samenleving. Het festival laat in optredens, expo’s, debat en talkshow de ontmoeting zien tussen getekende beelden en kunstvormen zoals theater, architectuur en muziek. Ook laten tekenaars zich uit over de actualiteit. Want hoe ziet het beleidsplan De Toekomst van de Jeugd in de Stad er nou eigenlijk écht uit?

CROSSOVERS
Steeds vaker verlaat het beeldverhaal zijn eigen kaders om op zoek te gaan naar iets nieuws. De denk- en vertelwijze van tekenaars is terug te vinden in hedendaagse schilderkunst, in dans- en toneelvoorstellingen, in muziek, film, fotografie, literatuur, mode en zelfs in de architectuur. Soms is het beeldverhaal ondersteunend aan een genre, dan weer inspiratiebron of vertrekpunt van een kunstwerk. Soms met opzet het eindpunt, een andere keer per toeval. Ook popt de strip op in disciplines als journalistiek, wetenschap en zelfs in de haute cuisine. Cross Comix laat het allemaal zien.

De leegte in en om de schouwburg was nog nooit zo vol. Met bijdragen van onder meer Kamagurka, Spinvis, Aimee de Jongh, Philip Delmaar, Jan Rothuizen, TRIK, Daniel Dee, Maaike Hartjes, Robert van Raffe, Sonja van Hamel & the Leonids, Zhenya Pashkina, Judith Uyterlinde, Djanko, Merel Barends, Paul Bierhaus, Anne Staal, Kenny Rubenis, Rewriters, de drie Rotterdamse grondleggers – Hanco Kolk, Erik de Graaf, Robert van der Kroft – en vele anderen.”

Ramvol programma voor 7,50. Bekijk het programma hier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s