Interview Mest Magazine

tijdschriftmest

In het Brabantse cultuurtijdschrift Mest Magazine wordt in de rubriek Het Licht steeds een leerling met een oud-docent herenigd. Tekendocente Miranda van Bragt verhinderde op slimme wijze dat ik na de middelbare school theologie of filosofie zou gaan studeren. Ik ging naar de kunstacademie met het plan na de propedeuse door te stromen naar de universiteit, maar ik bleef op de academie hangen.

Voor dit interview ging ik terug naar mijn oude middelbare school. We lunchten tijdens haar tussenuren in de docentenkamer, waar het onderscheid tussen herinneren en herkennen erg duidelijk werd. Docenten wisten feiten over mij, maar herkenden mij niet. Verder viel het in de gangen mij op hoe ontzettend oud de laatstejaars er uit zagen. Er liepen jongeren rond waarvan ik niet zeker wist of het leerlingen, pabo-studenten of leraren waren.

Ik vroeg aan Miranda of de grote trap smaller was gemaakt. Dat was niet zo, die trap was in mijn geheugen breder gemaakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s