Legenda: 
Wil je over de Fiep Westendorp Stimuleringsprijsuitreiking 2015 lezen, lees alleen dan de dikke tekst.
notities over van alles, cursief

Vandaag was de uitreiking van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2015. Als winnaars van 2013 hielden Steef Wildenbeest, Dirk Comello en ik een overzichtspresentatie. Er was een mogelijkheid tot speechen en die mogelijkheid heb ik gegrepen, al vind ik speechen moeilijk. Maar ik vond het niet goed om de kans de Fiep Westendorp Foundation te bedanken voorbij te laten gaan.

Het werk van de nieuwe lichting illustratoren, Stella de Kort, Enzo Pérès-Labourdette en Jesse Strikwerda vond ik megasterk. Het werk van Jesse kende ik al, zijn lijnen zijn jaloersmakend vlot en ik hou van de manier waarop hij ook met korreligheid of viesheid gevoelige tekeningen kan maken.

Je kan een voorproefje van hun werk en de juryrapporten hier bekijken en lezen.

Bij de uitreiking werden drie korte films vertoond over ons werk. De korte films zijn gefilmd door Eveline Haverlag en geëdit door Nikki Gorissen.

—————————————————————————————–
Het moeilijke aan speechen is dat ik zodra ik weer gelijkvloers sta, ik alle zinnen had willen veranderen. Iets sprekend vertellen voelt als de verkeerde combinatie tussen onafgerond en definitief. Ik begon met een opmerking over homoseksualiteit, terwijl ik die juist van mijn blaadje had geschrapt. De notie van geaardheid is eigenlijk niet zo relevant en toch is het iets dat ik vaker ter sprake breng dan genderidentiteit, terwijl ik daar juist meer over nadenk. Misschien omdat je geaardheid kan gebruiken om een wankele genderidentiteit te verankeren? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s