Over de Cortofoon

Vanaf 1968 kon je elke dag, voor twaalf jaar lang, de Cortefoon bellen. Dat was het antwoordapparaat van Jules de Corte, die voor elke dag een verhaaltje insprak. 

Toen Marleen hoofdpijn had nam ze een A-poedertje. Helaas kreeg ze daar het zuur van. Geen nood, één B-tabletje en het was over. Alleen maakte haar dat zo lusteloos dat ze een C-capsultje moest nuttigen. Dat hielp, behalve dan dat haar stoelgang ontregeld werd. Geen onoplosbaar probleem, met één D-pilletje was het voor elkaar. Hoewel, haar humeur had daar nogal van te lijden. E-druppels echter drukten de nervositeit danig terug. Maar onstuitbare eetlust is ook niet alles, zodat F-pastilles de orde moesten herstellen. Zo ging het verder, via hartkloppingen, overmatig transpireren, evenwichtsstoornissen en moeizaam inslapen kwam ze uiteindelijk toe aan het middel Z. Maar daar kreeg Marleen verdorie hoofdpijn van. Waaruit we deze lering mogen trekken. Hoe zorgwekkend de werkgelegenheid ook moge zijn, de farmaceutische industrie blijft bloeien. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s