Over mensen en hun machines. 

Een Rube Goldberg machine is een complexe machine die een simpele taak moet verrichten, iets als het poetsen van een schoen of het optillen van een lepel. Zo’n machine of machine-idee is vernoemd naar de Amerikaanse cartoonist Rube Goldberg (1883-1970). Maar ik kwam er vandaag achter dat er ook een Britse cartoonist is geweest die rond dezelfde tijd ook dit soort machines tekende. Bovenstaande illustraties zijn van hem, W. Heath Robinson (1872-1944). Ik vind ze heel erg mooi. En hoe de Britten rond de Eerste Wereldoorlog een houtje-touwtjeconstructie noemen? Een Heath Robinson contraption. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s