In het nutshuis naar Fotoboek! 2014 geweest. Ik ging mee met Prins, hij fotografeert. Wat mij aansprak als tekenaar  was het interview met Suzan Geldhoff en Karin Krijgsman, die spraken over hun Screendump project, een doorlopend onderzoek naar beeld en virtualiteit. Een mooie reeks publicaties, waarvan je de zandbak online kan bekijken.

Ik loop zelf veel in google maps rond. Het mooiste vind ik het als er iets fout gaat in google maps, als mensen uitgesmeerd zijn of een huis stug pixelig blijft. Als binnen een stap het seizoen wisselt. Die screenshots bewaar ik in een mapje, een verzameling fouten. Ik heb er hierboven een geplaatst. Er is ook iets met het licht in de google maps aan de hand, maar ik ben er nog niet precies achter wat dat dan precies is. Verder werp ik het poppetje graag op een willekeurige plek in een dorp. Het gevonden beeld gebruik ik steeds vaker ook voor tekeningen. het toont banale details die ik anders zou vergeten. Een schotelantenne of een putdeksel. Het maakt het tekenen fotografischer, via de virtuele omweg. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s